top of page

SKINPEN - MEDISCHE MICRONEEDLING

7FFD28EF-53E3-46F3-A787-B0FE4575AA87.jpeg

SKINPEN

De huid in de diepte vernieuwen, zónder oppervlakkige schade aan te richten en met een minimale hersteltijd. Dit kan met de SkinPen, een uniek medisch microneedling systeem. De SkinPen heeft als enige microneedling systeem naast een FDA goedkeuring tevens een medische CE klasse 2a. De fabrikant heeft een beproefd kwaliteitssysteem en is dus in het bezit van het ISO13485 certificaat. Indicaties zoals (acne) littekens, pigmentatie, onregelmatige huidstructuur, huidverslapping en fijne lijntjes kunnen zeer effectief behandeld worden. Met de komst van de SkinPen is microneedling veiliger, preciezer en doeltreffender dan ooit tevoren.

6FFBEC30-D714-43D7-BA37-5C3E2186DB48.jpeg

FDA goedgekeurd – dus voldoet aan strenge Amerikaanse veiligheids- en gebruikseisen.

 • Medische CE klasse 2a – dus voldoet aan strenge Europese veiligheids- en gebruikseisen

 • ISO13485 certificaat – de fabrikant van de SkinPen heeft een beproefd kwaliteitssysteem op de organisatie

 • Getest en gevalideerd in laboratoria om het risico op kruisbesmetting te voorkomen

 • Geschikt voor alle huidtypen

 • Behandelingen kunnen het hele jaar door

VOORDELEN SKINPEN

De SkinPen maakt kleine microkanaaltjes in de huid door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. Hiermee wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. Type 3 collageen is nodig om effectieve weefselstructuren in de huid aan te kunnen maken en te organiseren in het juiste tempo. Vervolgens wordt dit type collageen omgezet naar type 1 collageen, wat resulteert in het gewenste en langdurig resultaat zónder (onderhuidse) littekens. Collageen zorgt voor volume en stevigheid van de huid, terwijl elastine zorgt voor de veerkracht van de huid. Het resultaat: de huid wordt steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender!

E967773C-9736-4527-887C-C29ACC18541C.jpeg

WAT DOET DE SKINPEN?

BD66D4C0-8EA4-4507-AA83-4C2AAE486EFF.jpeg
 • Eerste microneedling systeem goedgekeurd bij de FDA

 • Geschikt voor alle huidtypen, van licht tot donker

 • Superieure veiligheid

 • Klinisch bewezen resultaten

 • Minimale downtime na de behandeling

 • De SkinFuse producten tijdens en na de behandeling bevatten de juiste ingrediënten om de beste omgeving te creëren voor huidvernieuwing.

WAAROM DE SKINPEN?

RESULTATEN VAN DE SKINPEN

CBA63D97-0D00-402E-B65D-68B87C8B0D37_edited.jpg

ACNE(LITTEKENS)

Een SkinPen behandeling voor het behandelen van actieve acne en littekens.

PIGMENTATIE

Behandeling van pigmentvlekken, of melasma. 

2A45C1BB-5964-482B-97AE-7A93A1557871_edited.jpg
0A141DA9-E037-460A-97A1-3AA0F08404F6_edited.jpg

FIJNE LIJNTJES / HUIDSLAPTE

Door het stimuleren van collageen en elastine wordt de huid verstevigd en verminderen fijne lijntjes.

LITTEKENS 

De SkinPen werkt in de dermis, ook in een stugge huidstructuur voor het verminderen van littekens of striae. 

547ED58E-73B5-4E7A-AA07-CCF5D773AFFC_edited.jpg
A829C654-CE8D-4411-9C58-0D14A574E0E3_edited.jpg

STRIAE

De SkinPen werkt in de dermis, ook in een stugge huidstructuur voor het verminderen van littekens of striae. 

VEELGESTELDE VRAGEN

HOE BEREID IK MIJN HUID VOOR OP DE BEHANDELING?

Voordat we de behandeling starten is het belangrijk dat je gedurende 24 uur voorafgaand aan de behandeling overvloedige blootstelling aan zonlicht vermijdt. Ook dien je 3 dagen geen topische retinoïdenen en actieve ingrediënten in cosmeseuticals te gebruiken zoals glycolzuur, salicylzuur, retinol, etc. Zorg dat je na oraal isotretinoïnegebruik 6 maanden wacht. Bij Fitzpatrick IV-VI kunnen pigmentvlekken eerst donkerder kleuren, voordat ze verminderen.

HOE VERLOOPT EEN BEHANDELING?

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd. Vervolgens wordt een dunne laag Skinfuse® Lift HG aangebracht om de huid te beschermen tegen schuren en wrijven tijdens de behandeling. Tijdens de behandeling voelt u een vibrerende prikkeling op de huid. De behandeling duurt gemiddeld 45 minuten.

WAT VOEL EN ZIE IK DIRECT NA EEN BEHANDELING?

De behandelde huid ziet er na de behandeling egaal rood uit en voelt warm/ prikkelend aan. De roodheid trekt binnen enkele uren tot 24 uur weg. Gebieden die intensiever zijn behandeld, kunnen wat langer rood blijven.

HOE VERZORG IK MIJN HUID NA DE BEHANDELING?

Direct na de behandeling zal de huid er, afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling, wat roder uitzien en warm of prikkelend aanvoelen. Dit gevoel neemt na enkele uren af. De behandeling kent een korte herstelperiode.

De huid staat na de behandeling nog 24 uur open. Bij de behandelprijs zijn 2 tubes inbegrepen waarmee je jouw huid thuis gaat nabehandelen. Je mag niets anders gebruiken op de huid dan deze 2 tubetjes, ook geen foundation of zonnecrème.

Eerste 24 uur na de behandeling: Skinfuse aanbrengen, dit mag meerdere keren per dag. Skinfuse is een hydraterende crème.
Na deze 24 uur: Rescue aanbrengen, doe dit minimaal 24 uur en bij voorkeur langer. Rescue is een kalmerende, herstellende en verzachtende crème. Gebruik daarnaast een milde cleanser zonder fruitzuren. 3 tot 5 dagen na de behandeling mag je weer overstappen op je eigen producten.

WAT KAN IK DE DAGEN NA MIJN BEHANDELING VERWACHTEN?

Na enkele dagen kan de behandelde huid gaan schilferen. Dit is een teken dat de huid versneld aan het vernieuwen is. Lichte korstvorming kan mogelijk zijn op intensief behandelde plaatsen, krabbel dan niet aan deze plekjes. Extra hydrateren kan nodig zijn als de huid droog is. Aanvankelijk kan de nieuwe huid wat lichter van kleur zijn, in vergelijking met de niet behandelde huid. Na verloop van tijd kleurt dit bij. Binnen enkele weken zal de huid er verfijnder uitzien en gladder aanvoelen.

WANNEER IS HET EINDRESULTAAT ZICHTBAAR?

Minimaal 4 weken na een SkinPen kuur zullen de eerste huidverbeteringen zichtbaar zijn. Het aanmaakproces van collageen en de optimale uitwerking hiervan, kan echter tot een jaar doorwerken. Onderzoek heeft aangetoond dat de deelnemers 80% verbetering zagen na één maand, na 6 maanden was dit verhoogd naar een verbetering van 90%.

HOEVAAK MOET IK DE BEHANDELING HERHALEN?

Bij een behandeling gericht op huidverjonging wordt een minimum van 3 behandelingen geadviseerd. Bij een behandeling van acnélittekens en andere intensere indicaties, worden 6 behandelingen geadviseerd.

823BD9E4-82BF-44AB-BA4F-5C735530655E.jpeg

MAAK ONLINE JOUW AFSPRAAK.
HEB JE NOG EEN VRAAG OVER DE SKINPEN?

AARZEL DAN ZEKER NIET OM ONS HIER TE CONTACTEREN.

bottom of page